Collingwood warehouse conversion by Di Mase Architects

By Kim McFayden 6 years ago
Collingwood warehouse conversion by Di Mase Architects

Who hasn’t at some stage dreamt of living in a converted warehouse with huge timber beams, soaring ceilings, rustic concrete floors and colourful rugs scattered about?

The bones of this former warehouse in Collingwood, Victoria had all the elements to make for an outstanding residential conversion.  Di Mase Architects oversaw the refurbishment, stripping back the old and revealing the inherent beauty of the original structure. A restrained palette of materials and finishes perfectly compliment the scale, proportions and history of the building. Modern insulation and sealing of gaps in the building brought it up to current environmental standards, creating a comfortable, light-filled interior.

[photography by Derek Swalwell]

Categories:
  ARCHITECTURE, elements, INTERIOR DESIGN, LANDSCAPE DESIGN, water feature
this post was shared 0 times
 000
About

 Kim McFayden

  (247 articles)

Founder and editor of Designhunter

Pin It on Pinterest

Share This