Light-filled architecture in Queens Park

By Kim McFayden 4 years ago

The renovation and extension of this beautiful Sydney home was designed by Fox Johnston architects. Featuring lots of timber elements and a fantastic polished aggregate concrete floor, the design focused on offering flexibility for the young family of 5 and its evolving lifestyle needs. Multi-tasked spaces were included to allow re-purposing for the changing needs of the family. The playroom for instance can be converted into a study or an additional bedroom when no longer needed and the guest retreat can be a future teenager’s bedroom or a visiting grandparent. Garden areas are not only a lovely backdrop but also a functional space for young children play.

Energy efficiency was an important, with advantage being taken of orientation, natural light and ventilation. The central courtyard adjoining the old and new areas allows light and breezes to permeate the home and the living areas to extend into the lush green garden. Rich, natural textures enhance minimalist lines and forms of the structure while providing the cozy and warm atmosphere of a family home.

0103040805060709

Categories:
  ARCHITECTURE, brick/render, elements, extension / addition, glass, high ceilings, inside/out connection, materials, minimalist, sustainable design, timber
this post was shared 0 times
 000
About

 Kim McFayden

  (247 articles)

Founder and editor of Designhunter

Pin It on Pinterest

Share This