Lightweight sustainable architecture


Folder Name:   
Select Folder:
  

Lightweight, economical and sustainable design was a commitment shared by all involved in this project in St Ives in Sydney. Built for a family of four, the simple lightweight rectangular form of the house has been designed by Lippman Partnership to take advantage of the available views and orientation, with all the living areas and bedrooms enjoying a northern aspect overlooking Garigal National Park.

 

I like the natural integration with the surrounding bushland of the national park. The real surprise is the bright yellow kitchen. What do you think?




Folder Name:   
Select Folder:
  


Folder Name:   
Select Folder:
  


Folder Name:   
Select Folder:
  


Folder Name:   
Select Folder:
  


Folder Name:   
Select Folder:
  


Folder Name:   
Select Folder:
  


Folder Name:   
Select Folder:
  


Folder Name:   
Select Folder:
  


Folder Name:   
Select Folder:
  

Did you enjoy this article? Don't miss anything - subscribe to our free weekly email

About the Author

Kim McFayden

Founder and editor of Designhunter




Similar articles you might like



Warm minimalism for serene spa pavilion in Nova Scotia Nautical and natural materials in Balmain Rugged architectural beauty in the Glasshouse mountains The house that we built Warm minimalism on the beachfront A sun-drenched home in Cooks Hill

Make a comment



Lightweight sustainable architecture Lightweight, economical and sustainable design was a commitment shared by all involved in this project in St Ives in Sydney. Built for a family of four, the simple lightweight rectangular...





PLEASE VOTE FOR US!JDRBadges_2014Nom_Arch
For Weekly Inspiration
Pinterest
Not Found
  • Follow us on Facebook!