Modern new architectural vision for a cottage in York Bay

By Kim McFayden 4 years agoNo Comments

This beautiful cottage in the New Zealand capital of Wellington has recently received a creative new vision centred on giving a ‘new heart and focus to a small house’. Paul Rolfe Architects created the new vision for the home with a design strategy of connecting and engaging the new addition with the native bush surroundings. A sunken living room was incorporated, giving the feeling of sitting amongst the trees. Recycled plywood feature walls and recycled rimu flooring assist to integrate the architecture into its bush surrounds. Matching weatherboard cladding to the exterior creates a seamless extension, while minimal disturbance to the bushland site has been achieved using timber post and pile construction allowing the extension to float over the landscape and allow native bush and fern regrowth.

 

[Photography by Mike Rolfe Photography]

Categories:
  ARCHITECTURE, elements, extension / addition, glass, inside/out connection, materials, sustainable design, timber
this post was shared 0 times
 000
About

 Kim McFayden

  (247 articles)

Founder and editor of Designhunter

Pin It on Pinterest

Share This