Zinc + cedar architecture with a view

By Kim McFayden 3 years ago1 Comment

It’s hard to believe that this dramatic zinc-clad structure in Auckland was once a brick bungalow with “warren-like rooms” and not much in the way of water views. Dorrington Architects & Associates were called in to revamp an existing home which, from a philosophical point of view, the owners preferred to renovate rather than rebuild. As such, the architects describe the project as an amalgam of old and new, with the emphasis on retaining the detailing while maximizing space and water views. The retained lead-light windows and painted original brickwork perfectly set off the zinc-clad apex and timber detailing, culminating with the open plan living room with a symmetrically framed view of the water beyond.

[Photography by Emma-Jane Hetherington]

IMG_3210IMG_3640IMG_3326IMG_3338IMG_3389IMG_3186IMG_3572IMG_3712IMG_3535IMG_4001IMG_4246IMG_3990IMG_3453.CRPIMG_4008

Categories:
  ARCHITECTURE, brick/render, concrete, elements, extension / addition, inside/out connection, materials, sustainable design, timber, zinc
this post was shared 0 times
 000
About

 Kim McFayden

  (248 articles)

Founder and editor of Designhunter

Pin It on Pinterest

Share This